9 lý do vì sao phải học IELTS từ cấp 2, cấp 3 ít ai biết

Học IELTS từ cấp 2, cấp 3 có phải là thực sự cần thiết? Có nhiều bạn sẽ nghĩ rằng, học IELTS từ những năm cấp 2, cấp 3 là quá sớm, thậm chí có nhiều bạn những năm cấp 3 đều chưa cần thiết và chưa học IELTS vì cho là lãng phí. Như vậy, ieltscaptoc.com.vn sẽ đưa ra bài viết dưới đây những lý do vì sao phải học IELTS từ cấp 2, cấp 3làm thay đổi suy nghĩ của các bạn.

Những lý do nên học IELTS từ năm cấp 2, cấp 3
Những lý do nên học IELTS từ năm cấp 2, cấp 3

1. Nâng cao khả năng tiếng Anh.

Với xu hướng hội nhập, tiếng Anh từ lâu đã trở thành một môn học bắt buộc trong hệ thống giáo dục ở Việt Nam. Được tiếp xúc với IELTS từ những năm cấp 2, cấp 3, những bài học ở trường không còn là trở ngại đối với học sinh.

Bởi vì bài thi IELTS được thiết kế mang đến đầy đủ kiến thức với 4 kỹ năng nghe, nói, đọc, viết. Từ đó, các em sẽ được rèn luyện và phát triển kỹ năng tiếng Anh toàn diện hơn. Điểm tiếng Anh ở trường cũng sẽ cao hơn và đem lại kết quả học tập ấn tượng.

Nâng cao khả năng Tiếng Anh
Nâng cao khả năng Tiếng Anh

2. Rèn luyện tư duy và phản xạ tiếng Anh

Các vấn đề bất cập ở những lớp học tiếng Anh ngày nay chính là phương pháp học đọc-chép. Các em học sinh được tiếp cận với từ vựng và ngữ pháp một cách rất khô khan. Thậm chí có nhiều em phải chép 5-6 lần để thuộc từ nhưng tính áp dụng các từ vựng đó vào dưới nhiều ngữ cảnh chưa cao.

Khi được tiếp cận với lớp học IELTS sớm, các em sẽ thay đổi cách nhìn hơn về tiếng Anh, vì trong các lớp IELTS, các em sẽ được tham dự bàn luận nhóm, đóng góp quan điểm tư nhân để tiếp cận vấn đề với nhiều hướng. Vì vậy, các em sẽ biết học cách tư duy logic, tư duy phản biện và sáng tạo. Từ đó kích thích trí não phát triển, không còn thụ động như trước.

3. Chuẩn bị tốt cho ước mơ du học, săn học bổng

Đối với một số bạn học sinh THPT, bên cạnh việc thi vào một số trường đại học trong nước, rất nhiều bạn chọn lựa du học và phát triển bản thân tại một môi trường mới. Đặc biệt là dưới thời đại công nghệ như ngày nay, khái niệm săn học bổng du học thậm chí còn quen thuộc hơn rất nhiều.

Tuy nhiên, một dưới một số rào cản lớn của học sinh Việt Nam dưới việc săn học bổng du học chính là khả năng ngôn ngữ. Các bạn phải bảo đảm được trình độ ngôn ngữ đạt điều kiện để chuyên dùng cho việc học tập và sinh hoạt ở nước ngoài.

IELTS là "giấy thông hành" cho ước mơ du học, săn học bổng
IELTS là “giấy thông hành” cho ước mơ du học, săn học bổng

Và IELTS chính là điều kiện giúp mở rộng cánh cửa du học. Bởi nhiều quốc gia, nhiều trường học danh tiếng trên thế giới đều chấp nhận điểm thi IELTS. Mức điểm IELTS là khác nhau đối với từng nước, từng ngành học. 

Đặc biệt, nếu bài thi có kết quả tốt thì các em còn có thể săn được những suất học bổng hấp dẫn. Vì thế, nếu bố mẹ muốn tạo điều kiện cho con du học thì chắc hẳn phải biết lợi thế tại sao phải học IELTS từ cấp 2, cấp 3. Càng giỏi tiếng Anh, càng dễ sang nước ngoài mở mang tầm mắt, học tập và sống tự lập càng tốt hơn.

Hiện nay, IELTS là chứng chỉ Tiếng Anh quốc tế uy tín nhất được một số doanh nghiệp nước ngoài, một số trường ĐH công nhận để xét duyệt thủ tục du học. Thậm chí, dưới nhiều trường hợp, IELTS sẽ quyết định đến việc liệu bạn có được nhận học bổng hay không.

Yêu cầu đầy đủ với band điểm IELTS cho từng mục đích như sau :

 • Xin Visa định cư cần khoảng 5.0 – 5.5 IELTS
 • Du học Cao đẳng, Đại học cần tối thiểu 6.0 – 6.5 IELTS
 • Du học bậc Thạc Sỹ cần tối thiểu 6.5 IELTS

4. Cơ hội ưu tiên học tại các trường THPT chuyên.

Đối với các em học cấp 2, một chứng chỉ IELTS sẽ là một “ giấy thông hành” tốt để vào các trường THPT Chuyên, những dự định và ước mơ sẽ rộng mở hơn.

Để đạt được chứng chỉ IELTS như kỳ vọng của mình, những em phải rèn luyện nhuần nhuyễn bốn kỹ càng năng là nghe, nói, đọc và viết. Những kiến thức trong quá trình ôn luyện thi IELTS còn sẽ hỗ trợ cực tốt dưới kì thi vào những trường THPT chuyên.

Bởi kiến thức của IELTS khá chuyên sâu và nâng cao. Thậm chí độ khó của bài thi IELTS còn lớn hơn nhiều so với bài thi vào trường chuyên. Cho nên, khi đạt được band điểm IELTS từ 4.0 trở lên, các em đã có thể tiến rất gần tới thời cơ học ở trường THPT chuyên.

5. Miễn thi môn Tiếng Anh trong kỳ thi THPT Quốc gia

Dưới đây là trích dẫn các đối tượng được miễn thi Ngoại ngữ trong kỳ thi THPT Quốc Gia của Bộ GD&ĐT.

Từ năm 2015, bộ Giáo dục đã ra quyết định miễn thi tốt nghiệp ngoại ngữ đối với học sinh có chứng chỉ IELTS 4.0“. Như vậy, chỉ cần có chứng chỉ IELTS 4.0 không hề khó mà đã giảm được áp lực to lớn trong kỳ thi tốt nghiệp THPT.

Đặc biệt, nếu có điểm IELTS cao, từ 6.0 trở lên thì các em sẽ được xét tương đương điểm 10 của môn tiếng Anh vào một số trường Đại học.” Vừa có kiến thức, được rèn luyện tư duy vừa đỡ áp lực khi thi tốt nghiệp, vừa để dành thời gian ôn luyện cho các môn thi khác. Có thể nói, đây là lợi ích cực lớn để giải thích tại sao phải học IELTS từ cấp 2, cấp 3.

6. Ưu tiên vào các trường đại học danh tiếng cao

Bên cạnh được miễn thi Tiếng Anh như trên, việc học và sở hữu chứng chỉ IELTS sớm từ cấp 2, cấp 3 sẽ đem đến cho một số bạn học sinh thời cơ được tuyển thẳng vào nhiều trường đại học tên tuổi ở Việt Nam.

Với việc Chứng chỉ IELTS ngày càng mở rộng, được công nhận ở nhiều đất nước trên toàn cầu, một số trường Đại học Top đầu ở Việt Nam cũng không chậm chân dưới việc nắm bắt xu thế này. Hiện nay nhiều trường top đầu dưới đó có ĐH Ngoại Thương, ĐH Kinh tế Quốc Dân, Học viện Ngân Hàng… đã quyết định ưu tiên xét tuyển đối với một số thí sinh có chứng chỉ IELTS.

Cơ hội đậu vào các trường Đại Học danh tiếng
Cơ hội đậu vào các trường Đại Học danh tiếng

Bên cạnh đó, xu thế dùng chứng chỉ IELTS để xét tuyển đang ngày một phát triển và được công nhận rộng rãi tại một số trường đại học Việt Nam. Đây cũng là hình thức tuyển sinh đổi mới, thích hợp với xu thế phát triển giáo dục toàn cầu. Trong tương lai, rất có khả năng chứng chỉ IELTS sẽ được ưu tiên dùng xét tuyển tại rất nhiều trường đại học khác.

7. Miễn học Tiếng Anh ở hầu hết các trường đại học

Đây là một dưới 3 quyền lợi của chứng chỉ IELTS đối với học sinh THPT mà chẳng phải bạn nào cũng biết đến, dù rằng đây là quyền lợi cực kỳ quan trọng. Hiện nay, Tiếng Anh đầu vào là yêu cầu đối với tất cả sinh viên đại học, kể cả một số trường đại học thuộc ngành nghề Kỹ thuật, Mỹ thuật.

Sinh viên thường phải trải qua từ 3 – 7 học phần Tiếng Anh dưới quá trình theo học ở trường và tham dự kỳ thi tiếng Anh đầu ra để nhận bằng tốt nghiệp. Việc “nợ bằng” do không đủ điểm tiếng Anh đầu ra cũng không còn là các trường hợp xa lạ đối với một số bạn sinh viên.

Thời gian đó, bạn có thể tập trung vào các môn chính tại trường để đạt điểm cao hơn nữa. Bên cạnh kiến thức nền tảng tiếng Anh sẳn có thì lợi thế tìm tài liệu với các môn học là vô cùng dễ dàng.

8. Một cơ hội việc làm tốt

Như các bạn đã biết, tiếng Anh trở thành một ngôn ngữ phổ biến, và muốn có một cơ hội việc làm tốt với một thu nhập tốt, ổn định, lâu dài, tiếng Anh sẽ giúp bạn, đặc biệt là những chứng chỉ IELTS, được các nhà tuyển dụng, các công ty săn đón, chào mời. 

Chính vì thế, cơ hội lựa chọn việc làm với các công ty nước ngoài, các doanh nghiệp lớn của bạn sẽ mở rộng và có thu nhập “khủng”.

9. Cơ hội giao tiếp như người bản xứ

Và một lợi ích vô cùng lớn mà bất kỳ ai học tiếng Anh đều mong muốn, đó chính là giao tiếp tự tin, thoải mái với người bản xứ.

Tiếp cận IELTS từ năm cấp 2, cấp 3 sẽ giúp bạn làm quen, tự tin hơn, và có cơ hội giao tiếp với người bản xứ, như người bản xứ thực sự.

Giao tiếp như người bản xứ
Giao tiếp như người bản xứ

Và qua bài viết tổng hợp 9 lý do vì sao phải học IELTS từ năm cấp 2, cấp 3 mà hocsinhgioi vừa giới thiệu cho các bạn, chắc chắn đã làm thay đổi suy nghĩ của các bạn từ ban đầu. Rõ ràng, IELTS là đích đến không thể sai lầm, vì nếu không đi du học thì nó cũng sẽ giúp ích rất nhiều trong học tập hàng ngày, thậm chí sự nghiệp của bạn sau này. Vì thế, hãy bắt tay vào học IELTS ngay nhé!

Một trong những lý do để các bạn học viên ôn luyện IELTS là để thức hiện ước mơ du học. Để lên kế hoạch học tập tốt hơn, trước tiên cần đặt mục tiêu band điểm IELTS chính xác.
Với nhu cầu sử dụng tiếng Anh tăng cao, ngày càng nhiều học viên ôn luyện và thi các chứng chỉ tiếng Anh. Tuy nhiên có rất nhiều loại chứng chỉ, như vậy nên lựa chọn chứng chỉ nào? Để
Trước khi ôn luyện IELTS hoặc trong giai đoạn chuẩn bị cho kỳ thi IELTS chắc hẳn bạn sẽ có rất nhiều thắc mắc về thời gian, địa điểm, cách thức, quy chế,…trong kỳ thi IELTS. Trong bài viết hôm
Vì đâu mà người ta thường nói tấm bằng IELTS chính là tấm “thị thực vàng” giúp bạn mở cánh cửa tương lai và trở thành công dân toàn cầu? Ở bài viết dưới đây, hãy để hocsinhgioi tiết lộ
Mô hình lớp học IELTS 1 kèm 1 được phổ biến rộng rãi và hầu hết học viên lựa chọn khóa học luyện thi IELTS 1 kèm 1 muốn đảm bảo chất lượng và kịp tiến độ để đạt điểm
Mặc dù yêu cầu về chứng chỉ ngoại ngữ trong các công việc hiện nay có thể là chứng chỉ TOEIC, TOEFL. Tuy nhiên chứng chỉ IELTS vẫn được ưa chuộng và ưu tiên hơn bởi sự đánh giá toàn

Similar Posts

170 Comments

 1. Good day! This post couldn’t be written any better!
  Reading this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 2. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave
  it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 3. I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to
  be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content for you?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating
  on a lot of the subjects you write related to here.
  Again, awesome site!

 4. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You’ve done
  an impressive job and our entire community will
  be grateful to you.

 5. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it ;
  ) I will come back yet again since I book marked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

 6. I am curious to find out what blog system you happen to be
  using? I’m having some small security issues with my latest website and I’d like to find something more risk-free.
  Do you have any solutions?

 7. I was very pleased to discover this site. I wanted to thank
  you for your time just for this wonderful read!!
  I definitely savored every little bit of it and i also have you saved as a favorite to look
  at new things in your web site.

 8. Hello just wanted to give you a quick heads
  up. The text in your article seem to be running off the screen in Firefox.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to
  let you know. The design look great though!

  Hope you get the problem solved soon. Thanks

 9. This design is incredible! You definitely know how to keep
  a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 10. I don’t know if it’s just me or if everybody else encountering problems with
  your site. It appears like some of the written text within your posts are running off
  the screen. Can somebody else please provide feedback and
  let me know if this is happening to them too?

  This could be a issue with my internet browser because I’ve had this
  happen before. Cheers

 11. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what
  all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a
  pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% positive.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 12. I do not even know how I ended up here, but I
  thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you’re
  going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 13. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up
  something new from right here. I did however expertise a few technical
  issues using this website, as I experienced to reload the site lots of times previous
  to I could get it to load correctly. I had been wondering if your
  hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement
  in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords.

  Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and
  can look out for a lot more of your respective exciting content.
  Make sure you update this again very soon.

 14. Pretty great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say
  that I’ve really enjoyed surfing around your
  blog posts. In any case I will be subscribing
  to your rss feed and I am hoping you write again soon!

 15. Excellent blog here! Also your web site lots up fast!

  What host are you the use of? Can I am getting your associate link on your host?
  I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

 16. This is very attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger.
  I have joined your feed and stay up for in search of
  more of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks

 17. Hello, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, could
  check this? IE nonetheless is the market chief and a big component
  of folks will miss your fantastic writing due to this problem.

 18. Today, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see
  if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she
  has 83 views. I know this is completely off topic but I
  had to share it with someone!

 19. After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I
  receive 4 emails with the same comment. Is there an easy method you can remove me from that service?
  Thanks a lot!

 20. Hey There. I found your weblog the use of msn. This is a very well
  written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your helpful information. Thank
  you for the post. I will definitely comeback.

 21. My partner and I stumbled over here from a different website and thought I should check things out.

  I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring
  your web page again.

 22. Its like you read my thoughts! You appear to grasp
  a lot approximately this, such as you wrote the ebook in it
  or something. I feel that you can do with a few percent to power the
  message house a bit, but other than that, this is magnificent blog.

  A great read. I’ll certainly be back.

 23. Great blog here! Also your web site quite a bit
  up very fast! What web host are you the use of?
  Can I get your affiliate link on your host? I desire my site loaded up as quickly as yours lol

 24. My coder is trying to persuade me to move to .net
  from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various
  websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
  it? Any kind of help would be really appreciated!

 25. Hi, i feel that i noticed you visited my weblog so i came to go back the favor?.I am trying
  to in finding things to enhance my web site!I
  suppose its ok to make use of a few of your ideas!!

 26. My programmer is trying to persuade me to
  move to .net from PHP. I have always disliked the
  idea because of the costs. But he’s tryiong none the
  less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am worried about switching
  to another platform. I have heard great things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress content into
  it? Any help would be really appreciated!

 27. I just like the helpful info you supply for your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently.
  I am fairly certain I will learn many new stuff right right
  here! Best of luck for the next!

 28. I blog frequently and I genuinely thank you for your content.
  Your article has truly peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep checking for new information about once per week.

  I subscribed to your Feed too.

 29. This is the right webpage for anyone who wishes to understand this topic.
  You realize so much its almost tough to argue with you (not that I
  really would want to…HaHa). You definitely put a brand new
  spin on a subject that’s been written about for a long time.
  Wonderful stuff, just wonderful!

 30. After I initially left a comment I appear to have clicked on the -Notify me
  when new comments are added- checkbox and
  from now on each time a comment is added I
  recieve 4 emails with the same comment. Is there a way you are
  able to remove me from that service? Thanks!

 31. After I initially commented I appear to have clicked on the
  -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive 4 emails with the same comment.
  Perhaps there is an easy method you can remove me from
  that service? Cheers!

 32. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other
  blogs? I have a blog centered on the same information you discuss
  and would love to have you share some stories/information. I know my
  subscribers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send
  me an email.

 33. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or
  did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog
  and would like to find out where u got this from.
  many thanks

 34. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

 35. Hello there, I found your web site by way of Google while looking for a related subject, your website came up,
  it seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just became aware of your weblog through Google,
  and found that it is truly informative. I’m going to be careful for brussels.
  I will be grateful if you happen to continue this in future.
  Many other folks can be benefited from your writing. Cheers!

 36. Wonderful blog! Do you have any hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own website soon but I’m a little
  lost on everything. Would you suggest starting with
  a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any tips? Many thanks!

 37. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning
  this site. I’m hoping to check out the same high-grade content
  by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me
  to get my very own site now 😉

 38. Attractive section of content. I just stumbled upon your web
  site and in accession capital to assert that I get actually
  enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and
  even I achievement you access consistently fast.

 39. Hello! I’ve been following your website for a while now and
  finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
  Just wanted to mention keep up the excellent job!

 40. This is very fascinating, You’re an excessively skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look ahead to in the hunt for more of your fantastic post.
  Additionally, I’ve shared your web site in my social
  networks

 41. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is
  written by him as no one else know such detailed
  about my trouble. You’re amazing! Thanks!

 42. I used to be suggested this website through my cousin. I’m
  not positive whether or not this put up is written by way
  of him as no one else know such unique approximately my trouble.
  You’re amazing! Thank you!

 43. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me.

  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 44. Hi my family member! I wish to say that this post is
  amazing, nice written and come with approximately all vital infos.

  I would like to peer extra posts like this .

 45. I am now not positive where you’re getting your info, however good topic.
  I needs to spend a while studying much more or working out more.
  Thanks for wonderful info I used to be in search of this info for my mission.

 46. I’m curious to find out what blog platform you have been working with?
  I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I
  would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 47. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I am hoping to see the same high-grade content
  from you in the future as well. In truth, your creative
  writing abilities has motivated me to get my very own website now 😉

 48. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to
  get there! Many thanks

 49. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am
  going through difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I
  can’t join it. Is there anybody else getting identical RSS problems?
  Anyone who knows the solution will you kindly respond?
  Thanx!!

 50. Can I simply just say what a relief to uncover somebody that really
  understands what they’re talking about online.
  You certainly understand how to bring a problem to light and make it important.

  More people ought to check this out and understand this side of your story.
  It’s surprising you’re not more popular since you surely have the gift.

 51. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying
  and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep
  it smart. I can’t wait to read much more from you. This is actually a terrific website.

 52. Its such as you read my mind! You seem to know so much approximately this, like
  you wrote the e-book in it or something. I believe that
  you can do with some % to pressure the message
  house a bit, but other than that, that is fantastic blog.
  A great read. I will certainly be back.

 53. Hey would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time
  deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 54. Hi! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My site looks weird when browsing from my apple iphone.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be
  able to correct this problem. If you have any suggestions,
  please share. With thanks!

 55. I was wondering if you ever considered changing the page layout of
  your site? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one
  or two images. Maybe you could space it out better?

 56. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
  and was wondering what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Thanks

 57. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to check out your website
  on my iphone during lunch break. I really like the info you present here
  and can’t wait to take a look when I get home. I’m
  shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m
  not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!

 58. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding
  one? Thanks a lot!

 59. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this web site.

 60. Just wish to say your article is as surprising. The clearness for your publish is just great and i could suppose you are an expert
  in this subject. Fine together with your permission allow
  me to seize your RSS feed to stay updated with coming near near post.

  Thank you 1,000,000 and please carry on the rewarding work.

 61. Simply want to say your article is as amazing. The clarity in your
  post is just excellent and i can assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your RSS
  feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 62. You are so interesting! I do not think I have read anything like this before.

  So nice to discover someone with unique thoughts on this subject matter.

  Seriously.. thanks for starting this up. This site is one thing that is required on the web,
  someone with a bit of originality!

 63. This is really interesting, You’re a very skilled
  blogger. I have joined your feed and look forward to seeking
  more of your excellent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 64. Aw, this was a very good post. Taking the time and
  actual effort to make a really good article… but what can I say… I procrastinate
  a whole lot and never seem to get nearly anything done.

 65. Your style is unique compared to other people I have read stuff from.

  Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark
  this web site.

 66. Great blog here! Also your website loads up very fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to
  your host? I wish my site loaded up as fast as yours
  lol

 67. Hello just wanted to give you a brief heads up and let
  you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 68. wonderful publish, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector don’t realize this.
  You must proceed your writing. I’m sure, you’ve a great readers’
  base already!

 69. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
  It will always be interesting to read articles from other authors and practice a little something from other web sites.

 70. Ahaa, its fastidious discussion regarding this post here at this
  weblog, I have read all that, so at this time me also commenting
  at this place.

 71. Have you ever thought about writing an e-book
  or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same ideas you discuss
  and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy
  your work. If you are even remotely interested,
  feel free to send me an e mail.

 72. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He was totally right. This publish actually made my day.
  You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thank you!

 73. Excellent blog you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover
  the same topics talked about here? I’d really like to be
  a part of community where I can get suggestions from other knowledgeable people that share the same
  interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Cheers!

 74. We stumbled over here coming from a different page and thought
  I should check things out. I like what I see so now i’m following
  you. Look forward to going over your web page again.

 75. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That is a very well written article.
  I will be sure to bookmark it and return to learn more of your useful info.
  Thanks for the post. I will certainly comeback.

 76. Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s
  website link on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.

 77. Good day very nice web site!! Guy .. Beautiful .. Amazing ..

  I will bookmark your web site and take the feeds additionally?

  I’m glad to search out so many useful info right here in the submit, we’d like develop extra techniques in this regard,
  thanks for sharing. . . . . .

 78. I do believe all of the ideas you have offered in your post.
  They are very convincing and will certainly work.
  Nonetheless, the posts are very quick for newbies.
  May you please extend them a bit from subsequent time?
  Thanks for the post.

 79. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 80. First of all I want to say awesome blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.

  I was interested to find out how you center yourself and clear your head
  before writing. I have had trouble clearing my thoughts
  in getting my ideas out there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
  Thank you!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *