Top 10 bộ phim, series học tiếng anh hay nhất

Một trong những cách học tiếng Anh không nhàm chán, mà lại rất thú vị và cực vui và cực hiệu quả chính là “cày” tiếng Anh qua các bộ phim. Phương pháp sẽ này giúp bạn không những rèn luyện khả năng phát âm tự nhiên qua lời thoại phim sinh động.

Sau đây là một số gợi ý nho nhỏ từ tienganhuduhoc.vn giúp bạn lựa chọn các bộ phim phù hợp với trình độ của mình từ cơ bản đến nâng cao.

Bài viết nên đọc:
Download 1000 từ vựng tiếng Anh thông dụng pdf23 Website học tiếng anh online miễn phí cực hayBằng B1, B2, C1, A2 tiếng Anh tương đương IELTS bao nhiêuIELTS 5.5 có đi du học được không

1. Tại sao nên thử học Tiếng anh qua phim ảnh?

Trong việc học tiếng Anh không hề có cái gọi là phương pháp cụ thể để có thể giúp bạn giỏi tiếng Anh, vì tiếng Anh được là ngôn ngữ giao tiếp. Có thể nói thứ gì bạn tiếp xúc với nó nhiều, thì sẽ có một ngày bạn thành thạo được nó.  

Bạn đã chán với cách học tiếng anh truyền thống, việc quá quan trọng vào ngữ pháp, và kiểm tra thay vì giao tiếp thực tế và những từ người bản xứ hay sử dụng với nhau.

Những bài giảng trên lớp và trong giáo trình không giúp được nhiều cho bạn khi bạn muốn giao tiếp với người nước ngoài. 

Thỉnh thoảng khi xem phim bạn sẽ gặp một vài tình huống khó hiểu; không biết diễn viên đang nói gì trên màn hình, không hiểu diễn biến câu chuyện ra sao…

Đừng quá lo lắng, tienganduhoc.vn sẽ chỉ cho bạn phương pháp học tiếng Anh qua phim hiệu quả và danh sách 10 bộ phim (một tập và dài tập) học tiếng Anh hay nhất được yêu thích, nhưng vẫn giúp bạn giỏi tiếng Anh qua từng ngày.

2. Lợi ích của việc học tiếng Anh qua phim.

Top X bộ phim, series học tiếng tiếng anh hay nhấtTop X bộ phim, series học tiếng tiếng anh hay nhất

Ưu điểm khi học tiếng Anh qua phim

 • Trong phim các nhân vật sẽ phát âm tiếng Anh chuẩn xác, bạn có thể học được kỹ năng phát âm chuẩn của người bản xứ một cách tự nhiên nhất.
 • Các câu hội thoại trong phim luôn gần gũi, đó chính là thứ tiếng mà họ giao tiếp hằng ngày với nhau, sử dụng nhiều trong cuộc sống, nên người học rất dễ nhớ, biết cách sử dụng từ ngữ phù hợp trong mọi ngữ cảnh.
 • Ngôn ngữ hình thể, cảm xúc của nhân vật trong phim giúp người học tiếp thu nhanh và có thể học được cách giao tiếp bằng cảm xúc.
 • Cách học tiếng Anh hiệu quả này còn giúp bạn biết thêm nhiều từ ngữ, từ lóng không có trong sách vở trên lớp hay từ điển bạn tra. 
 • Bạn chỉ cần bỏ ra 1 giờ đồng hồ là có thể vừa xem phim vừa học tiếng Anh hiệu quả mà không nhàm chán.
 • Tốc độ nói tiếng Anh của các diễn viên trong phim rất nhanh. Do đó, khi học tiếng Anh qua phim sẽ giúp bạn quen với tốc độ của người bản xứ nói tiếng Anh.

Bên cạnh đó vẫn sẽ có những trở ngại bạn có thể gặp khi học tiếng Anh qua phim:

 • Nhiều bạn sau khi xem hết phim nhưng vẫn không hiểu diễn viên nói gì, nội dung phim ra sao.
 • Do vốn từ vựng hạn chế nên sẽ có nhiều từ mới bạn không hiểu nghĩa, và không đoán được ngữ cảnh họ sử dụng từ ngữ đó.
 • Tốc độ đôi khi sẽ là trở ngại ban đầu với những bạn mới làm quen với hình thức học tiếng Anh qua phim, vì các nhân vật nói với tốc độ nhanh, người học không nghe kịp.
 • Một số phim do có quá nhiều diễn viên, thời gian phim kéo dài khiến người xem không theo dõi kịp, mất tập trung.
 • Một số bạn học tiếng Anh qua phim không thể chú ý nghe vì lo đọc phụ đề tiếng Việt.
 • Đôi khi bạn sẽ quên mất rằng mình xem phim để học tiếng Anh mà cứ mãi quan tâm vào nội dung của bộ phim đó.

Vì vậy để khắc phục điều này thì dưới đây sẽ là phương pháp học tiếng Anh qua phim có thể giúp bạn.

3. Phương pháp học tiếng Anh qua phim.

Top X bộ phim, series học tiếng tiếng anh hay nhấtTop X bộ phim, series học tiếng tiếng anh hay nhất
Phương pháp học tiếng Anh qua phim

3.1. Chọn phim phù hợp với trình độ tiếng Anh

Bạn nên chọn thể loại phim theo sở thích của mình như hoạt hình, gia đình, trinh thám, hành động, lãng mạn,… Điều đó sẽ giúp bạn không có cảm giác nhàm chán, mà còn tăng hứng thú, đạt hiệu quả cao lúc học.

Ngoài ra, để học tiếng Anh qua phim đạt kết quả nhanh, bạn nên chọn loại phim có phụ đề tiếng Anh (nếu có kèm theo tiếng Việt thì tốt), có ít diễn viên, phát âm rõ ràng, chuẩn giọng người bản xứ, độ dài phim khoảng 20 – 25 phút,… 

Và lưu ý, nếu sau khi xem hết phim mà bạn hầu như không hiểu gì thì hãy thay đổi bộ phim khác ngay để tránh lãng phí thời gian.

3.2. Xem phần giới thiệu phim (Trailer) đầu tiên

Đây là một cách học tiếng Anh hiệu quả khi xem phim sẽ giúp bạn dễ dàng theo dõi, nắm bắt nội dung bộ phim. Phần giới thiệu sẽ cung cấp nội dung chính của phim, các nhân vật trong phim.

3.3. Xem toàn bộ phim với phụ đề tiếng Việt

Những bạn mới bắt đầu học tiếng Anh bằng cách xem phim thì đầu tiên hãy xem bản phụ đề tiếng Việt trước để nắm rõ nội dung phim, tình tiết xảy ra của phim.

3.4. Xem lại phim với phụ đề tiếng Anh

Sau khi xem phim với phụ đề tiếng Việt, bạn hãy nghe phim chỉ có phụ đề tiếng Anh để làm quen với mặt chữ và tập đoán nghĩa khi nghe diễn viên nói. Bạn có thể chia nhỏ bộ phim thành nhiều đoạn nhỏ để dễ học hơn.

Trong quá trình xem, nếu có những từ chưa rõ nghĩa hãy bấm nút ngừng (Pause), sau đó tra nghĩa từ mới, và nên viết lại cả câu có chứa từ mới để lưu lại, học thuộc bằng một quyển vở riêng. Nếu đã rõ nghĩa của phim, bạn có thể xem phim phụ đề tiếng Anh nhiều lần mà không cần bấm dừng.

3.5. Xem phim mà không có phụ đề

Lần 3, hãy thử sức học tiếng Anh qua phim không cần phụ đề, để giúp bạn tập trung hơn. Lúc này bạn sẽ cảm nhận được ngữ điệu cũng như cách biểu cảm của các nhân vật trong phim. Sau đó, nghe lại nhiều lần mà không có phụ đề. 

Có thể xem phim đến 3 lần bạn sẽ nghĩ rằng nó rất chán, tuy nhiêu đôi khi sẽ có những tình tiết hay của phim mà bạn đã bỏ lỡ, và trong lúc xem bạn cũng có thể nhẩm theo lời nói của nhân vật để học luôn cả phát âm, ngữ điệu của câu.

Xem thêm:Các cụm từ tiếng anh thông dụng nhất trong giao tiếp hằng ngàyNhững câu giao tiếp tiếng anh cơ bản bắt buộc ai cũng cần biếtTìm hiểu về TOEFL IBT là gì và những điều ít ai biết

3.6. Đọc và ghi âm lại đoạn hội thoại

Trong quá trình xem phim bạn có thể bắt chước đọc lại và ghi âm lại câu hội thoại của nhân vật để luyện cách phát âm, cách nói chuyện tự nhiên, dễ phát hiện lỗi sai để khắc phục kịp thời.

Nếu bạn thực hiện đúng quy trình học tiếng Anh qua phim bằng cách nghe nhiều lần một câu hội thoại sau đó phải ghi chép, tra từ mới, nghe lại, tập nói nhiều lần sẽ giúp bạn tăng vốn từ vựng, quen với tốc độ nói của nhân vật, trao dồi kỹ năng phát âm, biết cách luyến láy,…

Nếu áp dụng cách học tiếng Anh hiệu quả này đều đặn mỗi ngày để đạt được kết quả nhanh. Chỉ trong thời gian ngắn bạn có thể xem phim tiếng Anh mà không cần phụ đề.

Dưới đây sẽ là 10 bộ phim hay nhất mà tienganhduhoc.vn đã chọn lọc ra giúp bạn lựa chọn các bộ phim phù hợp với trình độ của mình từ dễ đến khó. 

4. 10 bộ phim hay nhất giúp bạn học tiếng anh hiệu quả

4.1. Winnie The Pooh (2011)

Bộ phim phù hợp với những bạn mới bắt đầu học tiếng Anh qua phimBộ phim phù hợp với những bạn mới bắt đầu học tiếng Anh qua phim
Bộ phim phù hợp với những bạn mới bắt đầu học tiếng Anh qua phim
 • Thể loại: Hoạt hình, Gia đình, Bạn bè.
 • Cấp độ: Tiếng anh cơ bản.
 • Thời lượng: 1 tiếng 3 phút.
 • Nội dung phim: Winnie the Pooh là một bộ phim hoạt hình âm nhạc hài hước rất quen thuộc đối với tuổi thơ của nhiều trẻ em trên thế giới. Cuộc phiêu lưu của Gấu Pooh truyền cho người xem một thông điệp đẹp đẽ về tình bạn, sự vị tha và tầm quan trọng của việc đối xử tử tế với những người xung quanh.
 • Đánh giá: Đây sẽ là bộ phim phù hợp cho những người mới bắt đầu học tiếng anh, nhất là trẻ em. Lời thoại của nhân vật Pooh rất chậm, được lồng tiếng bởi Jim Cummings, một diễn viên lồng tiếng với chuẩn giọng Anh-Mỹ. Bộ phim sẽ cho bạn những phút giây thư giãn và được trở lại cảm giác của thời trẻ thơ.

4.2. Despicable Me (2010) – Kẻ cắp mặt trăng

Xem Despicable me giúp học tiếng anh thú vị hơnXem Despicable me giúp học tiếng anh thú vị hơn
Xem Despicable me giúp học tiếng anh thú vị hơn
 • Thể loại: Hoạt hình, Hài hước, Gia đình.
 • Cấp độ: Tiếng anh cơ bản.
 • Thời lượng: 1 tiếng 35 phút.
 • Nội dung phim: Bộ phim Kẻ Cắp Mặt Trăng xoay quanh câu chuyện về tên tội phạm khét tiếng Gru và một đám robot minions. Tiếng xấu của Gru bị suy giảm do tên tội phạm Vector đã ăn cắp kim tự tháp Ai Cập. Vì thế Gru quyết tâm ăn cắp mặt trăng để trở thành kẻ khiến cả thế giới kính phục. Bộ phim không chỉ đem lại tiếng cười cho người xem mà còn ẩn chứa một thông điệp sâu sắc đó là sâu thẳm trong mỗi chúng ta đều hiện hữu lòng hướng thiện.
 • Đánh giá: Đây là bộ phim hoạt hình hài hước nhưng mang lại nhiều thông điệp sâu sắc, ý nghĩa cho người xem. Bộ phim chứa nhiều mẫu câu giao tiếp hằng ngày, thích hợp học giao tiếp nhưng cần lưu ý một chút là tiếng minions hơi trầm và khó nghe, bạn cần bật phụ đề lên để nắm rõ từ vựng.

4.3. The Karate Kid (2010)

The Karate KidThe Karate Kid
The Karate Kid
 • Thể loại: Phiêu lưu, Hành động, Gia đình, Kịch tính.
 • Cấp độ: Tiếng anh cơ bản.
 • Thời lượng: 2 tiếng 20 phút.
 • Nội dung phim: kể về câu chuyện chinh phục thử thách bản thân của cậu bé Dre Parker – cậu bé 12 tuổi theo mẹ sang Trung Quốc và gặp được vị sư phụ đào tạo võ thuật. Phim xoay quanh chủ đề về gia đình, thầy trò, bạn bè với bài học nhân văn sâu sắc “Hãy đứng lên sau thất bại”. Và một thông điệp khác đó là chính nghĩa luôn dành phần thắng. 
 • Đánh giá: Đây là 1 bộ phim vừa mang tính giải trí, vừa kịch tính. Bạn sẽ không hề hối tiếc nếu chọn đây là bộ phim để thử sức. Sau bộ phim bạn sẽ học được rất nhiều mẫu câu trong giao tiếp thường ngày từ bộ phim này. 

4.4. Twilight

Twilight là 1 bộ phim vừa hấp dẫn vừa giúp bạn học tiếng anhTwilight là 1 bộ phim vừa hấp dẫn vừa giúp bạn học tiếng anh
Twilight là 1 bộ phim vừa hấp dẫn vừa giúp bạn học tiếng anh
 • Thể loại: Viễn tưởng, tình cảm – lãng mạn.
 • Cấp độ: Tiếng anh trung cấp.
 • Nội dung: Chạng vạng là một phim giả tưởng-lãng mạn vào năm 2008 của đạo diễn Catherine Hardwicke, dựa trên cuốn tiểu thuyết cùng tên của nhà văn nữ Stephenie Meyer.Chạng vạng được công chiếu ở các rạp vào ngày 21 tháng 11 năm 2008, và thu được khoản lợi nhuận là 35,7 triệu USD vào ngày mở màn. Bộ phim có các diễn viên Kristen Stewart trong vai Bella Swan, một cô gái tuổi 17 đem lòng yêu ma cà rồng Edward Cullen, do diễn viên Robert Pattinson thể hiện.
 • Đánh giá: Bộ phim hướng đến khán giả trẻ tuổi, nên nội dung phim rất phù hợp với tâm lý chúng ta, tạo cảm giác hứng thú theo dõi. Ngôn ngữ sử dụng là tiếng Anh giao tiếp hàng ngày – lại thêm một lý do nên chọn Twilight để học tiếng Anh giao tiếp. Đặc biệt bộ phim đều có các diễn viên đẹp và diễm xuất hay sẽ gây hứng thú cho bạn khi xem.

4.5. Friends

FriendsFriends
Friends
 • Thể loại: Sitcom, hài hước, tình cảm.
 • Cấp độ: tiếng Anh trung cấp.
 • Nội dung phim: Bộ phim kể về sáu người bạn sinh sống tại New York và các vấn đề mà nhóm nhân vật này phải trải qua trong cuộc sống, từ công việc, tình cảm, các mối quan hệ, bạn bè, gia đình, v.v… Các câu chuyện cuộc sống được kể lại một cách nhẹ nhàng, thú vị và gần gũi với khán giả.
 • Đánh giá: Là một sitcom series huyền thoại với 10 phần phim và được đề cử tổng cộng 62 giải Emmy, luôn nằm ở top đầu danh sách các chương trình truyền hình hay nhất mọi thời đại. Bên cạnh đó, đây là bộ phim được dùng ở hầu hết các trung tâm dạy tiếng Anh trên nước Mỹ và là công cụ để luyện tập và cải thiện kỹ năng nghe – nói – phản xạ cho bạn.

4.6. How I met your mother

Bộ phim sẽ không bao giờ cảm thấy buồn ngủ khi học tiếng Anh nữaBộ phim sẽ không bao giờ cảm thấy buồn ngủ khi học tiếng Anh nữa
Bộ phim sẽ không bao giờ cảm thấy buồn ngủ khi học tiếng Anh nữa
 • Thể loại: Hài kịch, lãng mạn.
 • Cấp độ: Tiếng anh trung cấp.
 • Nội dung phim: là câu chuyện được nhân vật chính – Ted Mosby kể lại cho 2 đứa con của mình về câu chuyện tình của bố mẹ chúng. Ted cảm thấy muốn kết hôn sau khi cậu bạn cùng phòng đính hôn với cô bạn thân từ thời đại học của anh. Với sự giúp đỡ của ‘chuyên gia tán gái’ Barney, Ted đã bước vào cuộc tìm kiếm “một nửa” của mình.
 • Đánh giá: Thể loại phim hài hước này luôn xứng đáng để bạn chọn lựa; bạn sẽ không bao giờ cảm thấy buồn ngủ khi học tiếng Anh nữa. Và đây cũng là một bộ phim mang nhiều ý nghĩa và thông điệp gần gũi với cuộc sống. Hãy xem và khám phá nhé.

Xem thêm!

4.7. The Big Bang Theory

Big bang theoryBig bang theory
Big bang theory
 • Thể loại: Sitcom, hài, khoa học.
 • Cấp độ: Tiếng anh nâng cao.
 • Nội dung phim: Bộ phim chủ yếu tập trung vào năm nhân vật: đôi bạn cùng phòng Leonard Hofstadter và Sheldon Cooper, cả hai đều là nhà vật lý học; Penny, một cô bồi bàn có ước mơ làm diễn viên sống bên nhà đối diện; và những người bạn cùng đồng nghiệp cũng mọt sách và giao tiếp tệ không kém, kỹ sư cơ khí Howard Wolowitz và nhà thiên văn học Raj Koothrappali. Sự mọt sách và hiểu biết của bốn chàng trai đối lập một cách hài hước với kỹ năng giao tiếp và hiểu biết thông thường của Penny.
 • Đánh giá: Bạn sẽ có những giờ phút thư giãn, giải trí tuyệt vời nhờ tính hài hước, “không thể  nào nhịn cười” khi xem phim và hơn cả là các từ vựng về khoa học trong những bộ phim này rất hữu ích để học tiếng anh cho những bạn muốn trau dồi kiến thức chuyên ngành hoặc muốn tìm hiểu về khoa học vũ trụ.

4.8. Game of thrones

Một bộ phim hấp dẫn giúp bạn nâng cao vốn từ vựng tiếng anhMột bộ phim hấp dẫn giúp bạn nâng cao vốn từ vựng tiếng anh
Một bộ phim hấp dẫn giúp bạn nâng cao vốn từ vựng tiếng anh
 • Thể loại: Sử thi, hành động, kịch tính.
 • Cấp độ: tiếng Anh nâng cao.
 • Nội dung phim: Hẳn Game of Thrones thì đã rất nổi tiếng với các bạn rồi. Đây là một series phim xuất sắc với đầy đủ các yếu tố hành động, giả tưởng, cổ trang, và đầy plot-twists! Bộ phim lấy bối cảnh ở vùng đất Westeros vào thời điểm tương tự như thời trung cổ, kể về cuộc chiến tranh giành quyền lực đẫm máu giữa các dòng họ.
 • Đánh giá: Bộ phim có kịch bản hấp dẫn, và bạn hoàn toàn không thể đoán trước được cốt truyện sẽ diễn ra như thế nào. Bộ phim cũng giúp bạn nâng cao vốn từ vựng tiếng anh đáng kể.

4.9. Sherlock

Một bộ phim trinh thám hấp dẫnMột bộ phim trinh thám hấp dẫn
Một bộ phim trinh thám hấp dẫn
 • Thể loại: Trinh thám, phiêu lưu.
 • Cấp độ: tiếng Anh nâng cao.
 • Nội dung phim: Sherlock là phiên bản hiện đại của bộ truyện Sherlock Holmes ngày trước. Trong phiên bản này, câu chuyện về Holmes được xây dựng với những tình tiết mới, và kết hợp các yếu tố hiện đại vào để tạo nên một bối cảnh phim vừa gần gũi, vừa cuốn hút với người xem. Những tình tiết hồi hộp của phim sẽ giúp bạn không thể nào rời mắt.
 • Đánh giá: Bộ phim chắc chắn sẽ hấp dẫn nếu bạn là một người hâm mộ “mê mẩn” thể loại phim trinh thám. Mỗi tập phim sẽ kéo dài 90 phút, tuy nhiên với nhịp độ phim rất nhanh và nhiều tình tiết bất ngờ, cùng với giọng Anh-Anh rất hấp dẫn, bạn sẽ khó mà bỏ dở được đấy.

4.10. Hannibal

Hannibal là bộ phim hay thể loại kinh dịHannibal là bộ phim hay thể loại kinh dị
Hannibal là bộ phim hay thể loại kinh dị
 • Thể loại: Chính kịch, hình sự, kinh dị.
 • Cấp độ: tiếng Anh nâng cao.
 • Nội dung phim: Nếu bạn đã từng đọc qua “Sự yên lặng của bầy cừu” hay “Rồng đỏ”, hẳn bạn sẽ biết Hannibal là ai. Bộ phim này tái hiện lại Hannibal thời chưa bị bắt vào tù, vẫn còn là một nhà tâm thần học hàng đầu của đất nước. Hannibal được mời đến để hỗ trợ cho Will Graham, một nhà phân tích tâm lý tội phạm có lối suy nghĩ đặc biệt, giúp anh có thể đồng cảm và hiểu cách các tội phạm thực hiện hành vi của mình. Từ bên ngoài nhìn vào, Will và Hannibal có vẻ như là một bộ đôi bất khả chiến bại, có thể bắt được bất cứ tội phạm nào. Tuy nhiên, chỉ người xem mới biết rằng Hannibal là kẻ đứng đằng sau mọi thứ, và đang dần hủy hoại sự minh mẫn của Will.
 • Đánh giá: Đây là một bộ phim hình sự kinh dị có sức cuốn hút kinh khủng. Tuy nhiên, bộ phim cũng sẽ là một thử thách kể cả đối với những bạn giỏi tiếng Anh, vì cách nói chuyện của các nhân vật rất lôi cuốn, từ vựng cũng rất phong phú, và tình tiết rất cuốn hút. Nếu chưa thể hiểu hết, bạn có thể xem phim phụ đề tiếng Việt và cố gắng nghe để quen dần với tốc độ trò chuyện thông thường của người Mỹ.

Trên đây là tổng hợp hơn 10 bộ phim có nội dung thú vị, phù hợp để bạn học tiếng Anh cùng tips giúp bạn học tiếng Anh hiệu quả hơn. Không phải tất cả các phim đều phù hợp với bạn. Vì vậy hãy đọc lướt qua nội dung của từng bộ phim để chọn ra 1,2 bộ để bắt đầu học nhé.

Hocsinhgioi

Similar Posts

443 Comments

 1. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or
  copyright violation? My blog has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any
  methods to help stop content from being stolen? I’d really appreciate it.

 2. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. But just imagine if you
  added some great graphics or video clips to give your
  posts more, “pop”! Your content is excellent but with
  images and video clips, this site could certainly be one of the best in its niche.
  Superb blog!

 3. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking
  forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 4. Right here is the right blog for anybody who really wants to find out about
  this topic. You understand so much its almost tough to argue with
  you (not that I actually would want to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic which has been discussed for years.
  Excellent stuff, just excellent!

 5. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am concerned about switching
  to another platform. I have heard great things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any help would be really appreciated!

 6. I really love your site.. Great colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply back as I’m planning to create my own website and want to learn where you got
  this from or what the theme is named. Thank you!

 7. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if
  you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

 8. Thank you for some other excellent post. The place else may
  just anyone get that kind of information in such a perfect means of writing?
  I’ve a presentation next week, and I am at the search for such info.

 9. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my
  4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 10. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
  very difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal.

  I must say you have done a great job with this.
  Additionally, the blog loads extremely quick for me on Opera.
  Excellent Blog!

 11. I think this is one of the most important info for me.

  And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things,
  The web site style is wonderful, the articles is really nice :
  D. Good job, cheers

 12. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

  Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m
  not sure where to start. Do you have any points or suggestions?
  Thank you

 13. I’m not sure why but this web site is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 14. Attractive component to content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to claim that I acquire in fact loved account your weblog posts.
  Any way I will be subscribing in your feeds or even I success you get admission to consistently quickly.

 15. You actually make it seem so easy together with your presentation but I find this matter to be really something that I feel
  I’d by no means understand. It seems too complex and very vast for
  me. I’m taking a look forward for your subsequent publish, I will try to get the hold of it!

 16. Hi there, I discovered your blog by means of Google whilst searching
  for a related subject, your website got here up, it seems to
  be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just became alert to your blog via Google, and found that
  it’s truly informative. I’m going to be careful for brussels.
  I’ll appreciate in case you continue this in future. Numerous
  people will likely be benefited from your writing. Cheers!

 17. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.

  You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting
  videos to your blog when you could be giving us something
  informative to read?

 18. I don’t know if it’s just me or if everybody else experiencing problems with your site.
  It appears as though some of the written text within your content are running off the
  screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Many thanks

 19. I’m really impressed along with your writing abilities as
  smartly as with the layout in your blog. Is this
  a paid topic or did you modify it yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it’s uncommon to look a great
  blog like this one nowadays..

 20. I blog frequently and I truly appreciate your information.
  Your article has really peaked my interest. I will bookmark
  your blog and keep checking for new details about once a
  week. I opted in for your RSS feed too.

 21. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Appreciate it!

 22. Its such as you learn my mind! You appear to grasp a
  lot approximately this, such as you wrote the guide in it or something.

  I think that you just can do with a few p.c. to pressure the
  message house a little bit, but instead of that, this is excellent blog.
  A great read. I will definitely be back.

 23. Hello! I’ve been reading your web site for a long time now and
  finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
  Just wanted to mention keep up the excellent work!

 24. Have you ever considered writing an ebook
  or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 25. I think that everything posted made a lot of sense.
  However, think about this, suppose you wrote a catchier post title?
  I mean, I don’t want to tell you how to run your
  blog, however suppose you added a headline that grabbed
  folk’s attention? I mean Top 10 bộ phim, series
  học tiếng anh hay nhất 2024 is a little boring.
  You should look at Yahoo’s front page and watch how they create post headlines to grab people to open the links.

  You might try adding a video or a pic or two to grab people interested about what you’ve got to say.
  Just my opinion, it would make your posts a little bit more interesting.

 26. Hello I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was searching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot
  for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to browse it all
  at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.

 27. First off I would like to say great blog!

  I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.
  I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas out there.
  I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15
  minutes are usually lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any ideas or hints? Kudos!

 28. whoah this weblog is great i like studying your posts.
  Keep up the good work! You recognize, a lot of persons are
  looking round for this information, you could aid them greatly.

 29. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and
  now each time a comment is added I get three emails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Thanks a lot!

 30. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a
  blog that’s equally educative and entertaining, and let me tell
  you, you’ve hit the nail on the head. The issue is
  an issue that too few people are speaking intelligently about.
  I am very happy that I found this during my hunt for something regarding this.

 31. Hi! I know this is kinda off topic but I was
  wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the
  direction of a good platform.

 32. I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on some general
  things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 33. Undeniably believe that which you said. Your favorite
  reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries
  that they just don’t know about. You managed to hit the nail
  upon the top as well as defined out the whole thing
  without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 34. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to construct my
  own blog and would like to know where u got this from.
  cheers

 35. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Anyway keep up the excellent quality writing, it is
  rare to see a nice blog like this one these days.

 36. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely great.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the
  way in which you say it. You make it enjoyable and you still
  take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from
  you. This is actually a tremendous web site.

 37. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet
  my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have
  some experience with something like this. Please let me know
  if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look
  forward to your new updates.

 38. Hey very nice website!! Guy .. Beautiful ..
  Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?
  I’m happy to find so many useful information here within the post, we’d like
  develop extra strategies in this regard, thank you for
  sharing. . . . . .

 39. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog based on the same information you discuss and would
  love to have you share some stories/information.
  I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel
  free to shoot me an e-mail.

 40. Hi! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room
  mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to
  him. Pretty sure he will have a good read.
  Many thanks for sharing!

 41. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I
  have truly enjoyed browsing your weblog posts. After all I will be subscribing
  in your rss feed and I’m hoping you write again very soon!

 42. Hey would you mind sharing which blog platform you’re using?
  I’m looking to start my own blog in the near future but
  I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 43. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I am quite sure I’ll learn many new stuff right here!
  Good luck for the next!

 44. I do not know if it’s just me or if everyone else encountering issues with
  your blog. It appears like some of the written text on your posts
  are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This might be a issue with my internet browser because I’ve had
  this happen previously. Thanks

 45. Great work! That is the kind of information that are supposed to be shared across the internet.

  Disgrace on the search engines for now not positioning this
  post higher! Come on over and seek advice from my web site .
  Thanks =)

 46. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for
  such information a lot. I was seeking this particular info for a long
  time. Thank you and best of luck.

 47. Excellent post. I was checking constantly this
  blog and I’m impressed! Extremely helpful information specially the
  last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this certain information for a very
  long time. Thank you and best of luck.

 48. Simply want to say your article is as astounding.
  The clarity in your post is simply cool and i could assume you are an expert on this subject.
  Well with your permission allow me to grab your feed to keep up
  to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 49. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other
  then that, awesome blog!

 50. Good day! I could have sworn I’ve been to this website
  before but after browsing through some of the post I realized
  it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 51. Simply desire to say your article is as astounding.
  The clarity in your post is simply nice and i could
  assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to
  grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the rewarding work.

 52. Having read this I thought it was extremely enlightening.
  I appreciate you finding the time and energy to put this informative article together.

  I once again find myself personally spending way too
  much time both reading and leaving comments. But so what, it was
  still worthwhile!

 53. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before
  but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 54. I’m really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any
  internet browser compatibility problems? A handful of my blog
  audience have complained about my blog not
  working correctly in Explorer but looks great in Safari.

  Do you have any recommendations to help fix this issue?

 55. After I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments
  are added- checkbox and from now on every time a comment is added
  I receive four emails with the same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service?
  Thanks!

 56. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I am going to return yet again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

 57. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
  to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 58. I must thank you for the efforts you have put in writing this
  website. I’m hoping to see the same high-grade content from you in the future
  as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to
  get my own blog now 😉

 59. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and
  without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The
  problem is an issue that not enough men and
  women are speaking intelligently about. I am very happy that I
  came across this in my search for something concerning this.

 60. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less.
  I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another
  platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into
  it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 61. Hello there! This blog post could not be written any better!
  Looking through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I most certainly will forward this article to him.

  Fairly certain he’s going to have a great read. I appreciate you for sharing!

 62. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your
  blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or
  two pictures. Maybe you could space it out better?

 63. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it
  for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and
  would like to find out where u got this from. kudos

 64. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly
  enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to
  your feed and I hope you write again soon!

 65. Excellent weblog here! Additionally your web site loads up fast!
  What host are you the use of? Can I get your associate hyperlink on your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 66. This design is wicked! You definitely know how to keep a
  reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really loved what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 67. excellent post, very informative. I wonder why
  the opposite specialists of this sector do not understand this.
  You should continue your writing. I am sure, you’ve a great
  readers’ base already!

 68. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a
  collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work
  on. You have done a wonderful job!

 69. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long)
  so I guess I’ll just sum it up what I had written and
  say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole
  thing. Do you have any tips for novice blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 70. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked
  up anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this web
  site, since I experienced to reload the website lots of times previous
  to I could get it to load properly. I had been wondering if
  your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but
  slow loading instances times will sometimes affect
  your placement in google and could damage your high quality score
  if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my
  email and could look out for a lot more of your respective exciting content.
  Make sure you update this again very soon.

 71. Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of
  that, this is magnificent blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 72. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage?
  My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would
  definitely benefit from some of the information you present here.

  Please let me know if this ok with you. Cheers!

 73. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t
  show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 74. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems
  with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the
  direction of a good platform.

 75. Hi there, I discovered your site by the use of
  Google while searching for a similar matter, your website got here up, it seems
  to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply became aware of your blog via Google, and
  located that it is really informative. I am going to be careful for brussels.
  I’ll appreciate for those who proceed this in future.
  Many other people will likely be benefited from your writing.
  Cheers!

 76. Definitely consider that that you stated. Your favourite
  justification appeared to be on the web the easiest thing to keep
  in mind of. I say to you, I definitely get irked while folks consider issues that they just don’t understand about.

  You controlled to hit the nail upon the highest
  as smartly as outlined out the entire thing without having side-effects , other folks could take a signal.

  Will probably be back to get more. Thanks

 77. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download
  it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog
  jump out. Please let me know where you got your design. Appreciate it

 78. Hey this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code
  with HTML. I’m starting a blog soon but have no
  coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience.

  Any help would be greatly appreciated!

 79. Someone essentially lend a hand to make seriously posts I’d state.
  That is the very first time I frequented your website page and so
  far? I amazed with the analysis you made to create this actual publish amazing.
  Great process!

 80. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again.
  Anyways, just wanted to say wonderful blog!

 81. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield
  this hike.

 82. It is the best time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or
  advice. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 83. It is the best time to make some plans for the long run and it’s time to be happy.

  I’ve read this put up and if I may just I
  desire to recommend you few attention-grabbing
  issues or suggestions. Maybe you could write subsequent
  articles referring to this article. I want to learn even more things approximately it!

 84. Have you ever considered about including a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is important and everything.
  Nevertheless just imagine if you added some great pictures
  or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be
  one of the best in its field. Great blog!

 85. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too excellent.
  I really like what you have acquired here, certainly like
  what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for
  to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually
  a wonderful site.

 86. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 87. hey there and thank you for your information – I have certainly picked up
  anything new from right here. I did however expertise some technical points
  using this web site, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your hosting is OK? Not that
  I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect
  your placement in google and could damage your quality score
  if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for a lot
  more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very
  soon.

 88. I’ve been browsing online more than three hours as of late, but I
  by no means discovered any fascinating article like yours.
  It is lovely worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made
  just right content material as you did, the internet can be much more
  helpful than ever before.

 89. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have
  created some nice practices and we are looking to exchange
  methods with other folks, please shoot me an email if interested.

 90. I have been browsing on-line more than 3
  hours as of late, yet I by no means discovered any
  fascinating article like yours. It is lovely price
  sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made excellent content as you did,
  the net might be a lot more useful than ever before.

 91. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful info to
  work on. You have done a formidable process and our entire community shall be grateful to you.

 92. I am curious to find out what blog platform you happen to
  be using? I’m having some minor security issues with my latest blog and I would
  like to find something more secure. Do you have
  any solutions?

 93. hey there and thank you for your information – I have definitely picked up anything new from right here.

  I did however expertise a few technical points using this web site,
  as I experienced to reload the web site many times previous to
  I could get it to load properly. I had been wondering if your
  web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect
  your placement in google and can damage your high-quality
  score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my
  email and can look out for a lot more of your respective intriguing content.
  Ensure that you update this again very soon.

 94. I’m really impressed with your writing skills and also
  with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it’s
  rare to see a great blog like this one today.

 95. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress
  on numerous websites for about a year and am anxious about switching
  to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 96. Howdy! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
  My website discusses a lot of the same topics
  as yours and I think we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the
  way!

 97. Hello there, I think your site might be having web browser compatibility issues.
  Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine
  but when opening in IE, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, excellent website!

 98. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your
  point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something
  informative to read?

 99. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email.

  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested
  in hearing. Either way, great website and I look
  forward to seeing it develop over time.

 100. I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this website.

  I really hope to check out the same high-grade blog posts from you in the
  future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own website now 😉

 101. This is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.
  I have joined your feed and sit up for in search
  of more of your excellent post. Also, I’ve
  shared your site in my social networks

 102. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
  and was wondering what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Thank you

 103. Hello There. I discovered your blog using msn. This is an extremely smartly
  written article. I’ll be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info.
  Thank you for the post. I will definitely comeback.

 104. naturally like your web-site however you have to check the spelling
  on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and
  I find it very troublesome to tell the reality then again I’ll surely
  come again again.

 105. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;
  ) Cheers!

 106. I was recommended this blog by my cousin. I’m no longer sure whether or not this submit is written through him
  as no one else realize such unique about my problem. You’re incredible!

  Thank you!

 107. I am not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for wonderful info I was looking for
  this information for my mission.

 108. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less.

  I’ve been using Movable-type on various websites for about a year
  and am anxious about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.

  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 109. My programmer is trying to persuade me to move to .net
  from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about
  a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 110. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips.
  Perhaps you can write next articles referring to
  this article. I desire to read more things about it!

 111. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if
  it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to
  share it with someone!

 112. I just could not leave your web site before suggesting that
  I actually enjoyed the usual information a person provide for your visitors?
  Is going to be back often in order to check out new posts

 113. Undeniably consider that which you said. Your favorite reason appeared
  to be on the net the simplest thing to be mindful of. I say to you, I certainly
  get annoyed at the same time as other people think about worries that they just don’t recognize about.

  You managed to hit the nail upon the top and outlined out the
  whole thing without having side effect , other people can take
  a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 114. I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such
  detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!

 115. First of all I want to say great blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.

  I was curious to know how you center yourself and clear your head
  before writing. I’ve had a tough time clearing my thoughts
  in getting my ideas out. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to
  15 minutes tend to be lost just trying to figure out
  how to begin. Any recommendations or tips? Many thanks!

 116. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this
  post is written by him as no one else know such detailed about my problem.
  You are wonderful! Thanks!

 117. Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4!
  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your
  posts! Carry on the excellent work!

 118. I love your blog.. very nice colors & theme. Did
  you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to create my
  own blog and would like to know where u got this from. many thanks

 119. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 120. Thanks for every other excellent post. The place else could anybody
  get that type of information in such a perfect means of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I am on the search for such info.

 121. Someone necessarily assist to make critically posts I might state.

  That is the first time I frequented your website page and to
  this point? I surprised with the research you made to create this particular
  post incredible. Great task!

 122. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one
  and i was just curious if you get a lot of spam responses?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you
  can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 123. I really love your website.. Excellent colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply
  back as I’m attempting to create my own site and would love to learn where
  you got this from or just what the theme is called. Thank you!

 124. Hi, I think your website might be having browser compatibility
  issues. When I look at your website in Chrome, it looks fine
  but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
  awesome blog!

 125. Its like you read my mind! You seem to understand so much approximately this, such as you wrote the e-book in it or something.
  I believe that you can do with a few p.c. to force the message house a little bit, but other than that,
  that is great blog. A great read. I’ll certainly be back.

 126. whoah this blog is excellent i love studying your articles.
  Stay up the good work! You already know, a lot of individuals are hunting around for this information, you can aid
  them greatly.

 127. Good day! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.

  Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 128. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any methods to
  stop hackers?

 129. Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your page.
  Im really impressed by it.
  Hello there, You’ve done an incredible job. I’ll definitely digg it and
  for my part suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this
  site.

 130. I got this site from my friend who shared with me on the topic of this web page and now this time I am browsing
  this web page and reading very informative articles at this
  place.

 131. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to
  come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?

  Exceptional work!

 132. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my old room
  mate! He always kept talking about this. I will
  forward this page to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 133. My partner and I stumbled over here different page
  and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking at your web page repeatedly.

 134. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your site,
  how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.

  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear
  idea

 135. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
  I really hope to view the same high-grade blog posts by you later
  on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own site now 😉

 136. I am curious to find out what blog system you have been utilizing?
  I’m experiencing some small security issues with my latest site and I’d like to find something more secure.
  Do you have any suggestions?

 137. I was wondering if you ever considered changing the layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
  you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of
  text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 138. Thanks for some other informative website. The place else may I am getting that kind of info written in such an ideal way?
  I have a mission that I’m just now running on, and I’ve been at the glance out for
  such info.

 139. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a
  collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 140. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading
  properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 141. I just like the valuable information you provide in your articles.

  I’ll bookmark your weblog and check again here regularly.
  I’m somewhat certain I’ll learn lots of new stuff right here!

  Good luck for the following!

 142. Its such as you learn my mind! You seem to grasp a
  lot approximately this, like you wrote the e-book in it or something.
  I feel that you just can do with some % to power the message
  house a bit, however instead of that, this is fantastic blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

 143. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any feedback would be greatly appreciated.

 144. Do you have a spam issue on this website;
  I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed
  some nice procedures and we are looking to swap strategies with others, why not shoot me an email if
  interested.

 145. We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site offered us with helpful information to work
  on. You have performed an impressive job and our whole neighborhood shall be thankful to
  you.

 146. Please let me know if you’re looking for a article author for your site.
  You have some really good articles and I think I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your
  blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested.

  Regards!

 147. Howdy would you mind sharing which blog platform
  you’re working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having
  a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most
  blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had
  to ask!

 148. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different
  web browsers and both show the same results.

 149. It’s in fact very difficult in this active life to listen news on Television,
  thus I simply use the web for that reason, and get the most recent news.

 150. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 151. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it
  or something. I think that you can do with a few pics
  to drive the message home a little bit, but instead of
  that, this is magnificent blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

 152. I have been exploring for a bit for any high-quality articles
  or blog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this
  web site. Studying this information So i am glad to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I such a lot without a doubt will make certain to don?t overlook
  this website and provides it a look on a continuing basis.

 153. With havin so much content and articles do you ever
  run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of
  it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help stop content from being stolen? I’d really
  appreciate it.

 154. You actually make it seem really easy with your presentation but I to find this topic to be actually one thing which I feel I would never understand.

  It seems too complex and extremely huge for me.
  I am having a look ahead in your next submit, I will try to get the hang of it!

 155. Wonderful article! That is the type of information that should be shared around the net.
  Disgrace on Google for no longer positioning this publish upper!
  Come on over and talk over with my web site
  . Thank you =)

 156. Simply want to say your article is as surprising. The clearness to your put up is just excellent and i could assume you are an expert
  on this subject. Fine together with your permission let me
  to grasp your feed to keep updated with imminent post. Thank you
  a million and please carry on the rewarding work.

 157. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the web the easiest thing to be aware
  of. I say to you, I certainly get annoyed while people think
  about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the
  whole thing without having side-effects , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 158. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this sort of house .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website.
  Reading this info So i am glad to exhibit that I’ve an incredibly good
  uncanny feeling I came upon just what I needed. I most indubitably will make sure to don?t put out
  of your mind this site and give it a glance regularly.

 159. What’s up everybody, here every one is sharing these familiarity, thus
  it’s nice to read this website, and I used to pay a quick visit this blog all the time.

 160. I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me
  to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Exceptional work!

 161. Wonderful beat ! I would like to apprentice while
  you amend your website, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account helped me a applicable deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast offered bright transparent concept

 162. We are a group of volunteers and opening a
  brand new scheme in our community. Your website offered us with valuable
  information to work on. You have done a formidable process and our whole group might be thankful to
  you.

 163. Hi I am so delighted I found your webpage, I really found you
  by mistake, while I was browsing on Google for something
  else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a
  all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved
  it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read
  a lot more, Please do keep up the excellent jo.

 164. It’s really a nice and useful piece of info. I am glad that you just shared this helpful info
  with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 165. I got this site from my pal who shared with me on the topic of this web site
  and now this time I am browsing this site and reading very informative articles at this place.

 166. I believe that is one of the so much significant information for me.
  And i’m satisfied reading your article. But want to statement on some basic things,
  The site taste is perfect, the articles is truly nice : D. Good job,
  cheers

 167. Can I simply say what a relief to find somebody who truly knows what they are talking about
  on the internet. You definitely realize how to bring an issue to light and make
  it important. More and more people must look at this and understand this side of the story.
  I can’t believe you’re not more popular since you definitely have the gift.

 168. magnificent points altogether, you simply won a emblem new reader.
  What could you suggest about your put up that you simply made some days in the past?
  Any positive?

 169. Do you mind if I quote a couple of your articles as
  long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog site is in the exact same area of interest as yours and my visitors would truly
  benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this okay with you. Thank you!

 170. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, as well
  as the content!

 171. Attractive component to content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to claim that I acquire in fact loved account your weblog posts.

  Anyway I’ll be subscribing to your feeds or even I achievement you get admission to consistently quickly.

 172. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare
  to see a great blog like this one nowadays.

 173. You could definitely see your expertise in the work you write.
  The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to
  mention how they believe. Always go after your heart.

 174. What i don’t understood is in truth how you’re not actually much more well-liked than you might be
  right now. You are so intelligent. You recognize therefore considerably when it comes to this topic,
  produced me in my opinion imagine it from so many
  varied angles. Its like men and women don’t seem to be involved except it
  is one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs nice.
  All the time maintain it up!

 175. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared
  to be on the internet the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top
  and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take
  a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 176. I was wondering if you ever considered changing the structure
  of your site? Its very well written; I love what youve
  got to say. But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 177. I loved as much as you’ll receive carried out right
  here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an shakiness over
  that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly
  again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 178. When I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added-
  checkbox and from now on every time a comment is added I get four emails with the
  same comment. There has to be an easy method you are able to remove me from that service?
  Thank you!

 179. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
  you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why
  throw away your intelligence on just posting videos to
  your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 180. I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more
  useful than ever before.

 181. Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great
  author.I will remember to bookmark your blog and will eventually
  come back sometime soon. I want to encourage that you continue your great writing,
  have a nice afternoon!

 182. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads.
  I’m hoping to give a contribution & assist other customers like its
  aided me. Good job.

 183. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really
  nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to
  come back later on. All the best

 184. Howdy! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe
  guest writing a blog article or vice-versa?
  My blog discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you happen to be interested feel free to shoot
  me an email. I look forward to hearing from you!
  Superb blog by the way!

 185. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads
  a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
  Thank you, I appreciate it!

 186. Hi I am so happy I found your blog, I really found you by
  mistake, while I was searching on Bing for something else, Nonetheless
  I am here now and would just like to say many thanks for a marvelous post and a
  all round thrilling blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read more, Please do keep
  up the fantastic work.

 187. You’re so cool! I do not suppose I’ve truly read through
  anything like that before. So great to discover somebody with some genuine
  thoughts on this subject matter. Seriously.. thanks for
  starting this up. This site is something that is required on the web, someone with
  some originality!

 188. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement
  account it. Look advanced to more added agreeable from you!
  However, how can we communicate?

 189. Helpful information. Lucky me I discovered your web
  site accidentally, and I am shocked why this twist of fate
  didn’t took place earlier! I bookmarked it.

 190. Hi my friend! I want to say that this article is awesome, nice written and include
  almost all vital infos. I would like to see
  extra posts like this .

 191. Having read this I thought it was very enlightening.
  I appreciate you spending some time and effort to put this short article together.
  I once again find myself spending a significant amount of
  time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 192. Heya i am for the first time here. I came across this board and
  I find It truly useful & it helped me out
  much. I hope to give something back and help others like you
  helped me.

 193. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you
  relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about,
  why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 194. Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the
  blog world but I’m trying to get started and set up
  my own. Do you need any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 195. Howdy I am so delighted I found your site, I really found you by
  accident, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a
  marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at the moment but I have saved it and also added your
  RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read more, Please do keep up the fantastic job.

 196. We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site offered us with useful information to work on. You have performed a formidable
  job and our whole group shall be grateful
  to you.

 197. Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!

  Very useful information particularly the closing section :
  ) I maintain such information much. I was looking for this particular info for a very lengthy time.

  Thanks and good luck.

 198. Spot on with this write-up, I truly think this amazing site needs a great deal more attention. I’ll probably
  be returning to read through more, thanks for the advice!

 199. It’s awesome to visit this site and reading the views of all colleagues regarding this paragraph, while I am also eager
  of getting knowledge.

 200. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you suggest
  a good web hosting provider at a honest price?

  Thank you, I appreciate it!

 201. Hello, i believe that i noticed you visited my website thus i got here
  to return the want?.I am attempting to find issues to improve my web site!I suppose its good enough to use a few of your ideas!!

 202. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post.
  Also, I have shared your web site in my social networks!

 203. I’ve read several good stuff here. Definitely worth
  bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you
  set to make this sort of fantastic informative site.

 204. Nice blog here! Also your site loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my site loaded up as quickly as yours lol

 205. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked
  submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing
  all that over again. Regardless, just wanted to
  say superb blog!

 206. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between user
  friendliness and visual appearance. I must say you
  have done a very good job with this. Also, the blog loads extremely fast for
  me on Firefox. Excellent Blog!

 207. Have you ever considered about including a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all.
  Nevertheless think about if you added some great graphics or
  videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this
  site could definitely be one of the very best in its niche.
  Very good blog!

 208. whoah this weblog is excellent i like studying your articles.
  Keep up the good work! You realize, a lot of individuals are looking around for this information, you
  can help them greatly.

 209. Attractive section of content. I just stumbled
  upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.

  Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 210. Have you ever thought about including a little bit more than just your
  articles? I mean, what you say is important and all.
  But think about if you added some great graphics or
  videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could undeniably be one of
  the best in its niche. Wonderful blog!

 211. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your feeds and
  even I achievement you access consistently quickly.

 212. Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and say I really enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Appreciate it!

 213. Nice post. I was checking constantly this blog and
  I’m impressed! Extremely useful info specifically the last
  part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this particular info for a very long time.
  Thank you and good luck.

 214. Its such as you read my mind! You seem to understand so much about this, like you wrote
  the book in it or something. I feel that you could do with a few % to drive the message
  home a little bit, but instead of that, this
  is excellent blog. A fantastic read. I will definitely be back.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *